Vem vill bli miljonär?

1998 var ett magiskt år! Frankrike vann fotbolls-VM, Peter Jöback slog rekord på svensktoppen med Guldet blev till sand och Sverige blev världsmästare i ishockey för sjunde gången. Vad många inte vet är att 1998 också var året då Who wants to be a millionaire hade premiär i Storbritannien. Det skulle inte dröja länge innan den populära frågesporten nådde övriga världen och i Sverige fick programmet namnet Vem Vill Bli Miljonär och leddes av Bengt Magnusson. Idag heter det istället Postkodmiljonären och leds av Richard Sjöberg.

Spela Who Wants to be a Millionaire

casumo

När spelautomaten Who Wants to be a Millionaire lanserades av Big Time Gaming var förväntningarna skyhöga. Så här ett drygt år senare kan man lugnt tala att spelautomaten gjort stor succé. Spelet släpptes i två veckor exklusivt hos LeoVegas innan det blev tillgängligt hos övriga spelbolag.

Symboler

spelautomaten finns det olika symboler som utgörs av ädelstenar. Den lila diamanten är den bästa av de alla eftersom den ger dig 50x insatsen om du får sex stycken på samma vinstlinje. Utöver det finns det extrahjul längst ner i slotten där det får plats med 4 wild eller extrasymboler. Även om du inte skulle klara att aktivera free spins-läget finns det över 177,000 Megaways som kan ge dig vinster att minnas. 

Så spelar du på spelautomaten Who wants to be a Millionaire

Spelautomaten har sex olika hjul på sju rader. Alla casinon med Big Time Gaming i sitt utbud har också denna populära spelautomat som på ett briljant sätt lyckats skapa de spännande och underhållande momenten från tv-programmet. Tack vare den unika matematiska designen erbjuder spelautomaten en högre volatilitet än många andra spelautomater, framförallt om du lyckas aktivera free spins-läget. 

The Hot seat aka Heta stolen i free spins-läget

För att trigga igång free spins läget måste du få tre stycken millionaire scatter-symboler. I denna slot är scatter-symbolerna spelets logga. Får du detta blir du belönad med tre stycken free spins. Men det är först efter du detta som det riktigt roliga börjar. Då får du nämligen ta plats i The Hot Seat eller Heta Stolen som vi säger i Sverige. Här kan du välja mellan Walk Away eller att försöka spela till dig 50 gratissnurr. Om du trycker på Walk Away får du åtta free spins. 

Har du däremot modet att gå för det får du uppleva det underhållande momentet från den klassiska frågesporten du såg på TV. Om du väljer att inte Walk Away slumpas tre livlinor fram till dig. Det är samma som från TV d.v.s 50/50 där två av alternativen försvinner, fråga publiken eller ringa en vän. När du hamnar i detta läge finns det också olika säkerhetsnivåer precis som i TV-programmet. Når du dessa är du garanterat det antalet free spins som står, oavsett hur det går sedan. 

Det är detta moment som utan tvekan är det roligaste i spelet och även om åtta free spins kan låta frestande är poängen med spelautomaten att nå heta stolen. Generellt är vårt tips att inte lite för mycket på livlinan där du frågar publiken. När vi har testat spelautomaten har den flera gånger varit missvisande. 

Megaways och RTP i spelautomaten 

Tack vare Megaways har du fler vinnande kombinationer än någonsin tidigare. Totalt finns det 117 649 olika vinstlinjer på Who wants to be a Millionaire. Antalet rader påverkas efter varje snurr och får du rätt symboler kan de “fastna”. Då ökar din chans att vinna rejält och ger dig ännu fler möjliga vinstkombinationer. Att det totalt kan bli över 177 000 olika vinnande kombinationer är unikt och bara en av anledningarna att prova på spelautomaten. 

RTP betyder Return to Player och är en procentsats som talar om den teoretiska återbetalningen under en längre period på en spelautomat. Ju högre den är desto bättre även om det aldrig är någon garanti för vinst. Who wants to be a millionaire har en RTP på ungefär 91%. Det är varken en hög eller låg RTP utan relativt standard för den här typen av spelautomater. 

Storvinster och summering

En del spelare har varit tursamma nog att vinna riktigt feta vinster. Spelautomaten har en maxvinst på 1 miljon pund och det är bara en tidsfråga innan någon vinner den. I klippen nedan kan du se två exempel på stora vinster som vunnits av spelare som snurrat på den hyllade slotten. 
https://www.youtube.com/watch?v=pfBxHq52QQg

Vi gillar spelautomaten Who wants to be a millionaire kraftigt. Vid första anblick var vi något skeptiska men efter att ha nått heta stolen och fått uppleva samma spänning som tv-programmet ändrade vi oss snabbt. En funktion vi uppskattar är att det går att “walk away” och säkra med åtta free spins. Det ger spelaren en valmöjlighet att själv bestämma!